Маркови мъжки жилетки

Бъди в крак с най-новите тенденции в мъжката мода с висококачествена стилна маркова жилетка и пуловери от VANITE Collection!Веднъж щом облечеш новата си жилетка или пуловер и почувстваш мекотата и удобството няма да искаш да се разделиш с новата си топла дреха никога. За да се радваш на жилетката или пуловера си възможно най-дълго последвай нашите съвети за поддръжка, според материята, от която е изработена дрехата. 

Поддръжка на копринени мъжки жилетки и пуловери

Тъй като коприната е естествена нишка, е важно да се съблюдават няколко правила при поддръжката на копринени жилетки. Внимание! Да не се бърка естествената коприна с изкуствена коприна, съставена от полиестер или друг изкуствено придобит материал. 

Моля обърнете специално внимание на следните инструкции: 

Никога не пръскайте естествената коприна с дезодорант или парфюм;

Никога не избелвайте жилетката или пуловера си от естествена коприна;

Не оставяйте копринената си жилетка или пуловер продължително време на директна слънчева светлина;

Не пръскайте с вода при гладене;

Не запирайте индивидуални петна с вода;

Винаги гладете от опаката страна;

Никога не изстисквайте чрез усукване. 

Обратно на общоприетото мнение, че копринените жилетки или пуловери могат да се почистват единствено на химическо чистене, внимателно пране на ръка няма да ги повреди. 

За изпирането на мъжки жилетки и пуловери от естествена коприна използвай специален мек перилен препарат. 

Светлите копринени жилетки и пуловери можеш да накиснеш за не повече от 3 до 5 минути в хладка вода. Тъмните на цвят копринени жилетки или пуловери и тези със щампи недей да киснеш изобщо, изпери ги набързо в хладка вода. 

По време на изпирането недей да усукваш дрехата, нито да я манипулираш грубо. По-скоро нежно я мести наляво и надясно във водата. Мократа коприна става много деликатна и нужно да се отнасяш към нея нежно и внимателно. По тази причина прането не е желателно да трае повече от 5 минути, а изплакването се осъществява единствено с хладка или студена вода. Трик за пълното премахване на праха за пране е към водата за изплакване да добавиш една лъжица натурален оцет. 

За да изсушиш копринената си жилетка или пуловер, постави дрехата на дебела памучна хавлия (светла или бяла на цвят), за да попиеш останалата влага, след което я простри хоризонтално, като изпънеш внимателно всички ъгли на дрехата. 

Коприната се глади единствено от опаковата страна на ниска температура. Копринените жилетки и пуловери трябва да бъдат изгладени, докато са все още леко влажни. Запомни, че коприната е структура на базата на протеин, също като косата ти и твърде високата температура ще я повреди. 

Поддръжка на вълнен пуловер или жилетка

За да отстраниш мъхчетата нежно четкай вълнената си жилетка или пуловер с чека за велурени дрехи. Можеш да използваш и четка за мъх, като е добре да почистваш вълнената си дреха след всяка употреба, преди да я прибереш в гардероба. Четкането премахва от повърхността на вълнените жилетки и пуловери повечето мъхчета и нежелани влакна. 

Съхранявай вълнените си жилетки и пуловери на дървена закачалка между обличанията. Закачалката е нужно да бъде здрава и широка, така че теглото на жилетката или пуловера и гравитацията да не допринесат за разтегляне на дрехата (особено в зоната на раменете). Добре е мястото за съхранение на вълнената ти жилетка или пуловер (и всички вълнени дрехи) да бъде проветриво и просторно. Ако гардероба ти е претрупан с дрехи и жилетките и пуловерите ти са смачкани между други облекла е възможно да се смачкат грозно. Особено е важно никога, да не закачаш вълнената си жилетка или пуловер до носени или мръсни дрехи, защото вълната бързо ще абсорбира мърсотията и миризмата им. 

Веднага попий разлети върху жилетката или пуловера течности, за да не се застоява влагата. Използвай попивателни кърпи или хавлии и не търкай петното никога. Разтъркването на течността ще я разпространи в страни и по-дълбоко. Ако разлятата течност съдържа натурални или изкуствени пигменти (като вино, мастило, шоколад или кафе), най-добре се посъветвай със специалист в химическо чистене относно стъпките, след попиване на петното. Начина на почистване може да се различава според вида вълна. 

Съхранявай изпраните си вълнени жилетки и пуловери в торба за дрехи, когато сезона, през който ги носиш отмине. Това ще ти помогне да предпазиш жилетките и пуловерите си от молци. В допълнение можеш да добавиш нафталин, или ако предпочиташ натурално средство против молци – кедър.


0899 92 16 44 - Обадете ни се сега !