Маркови мъжки ризи

Подготвяш се за важна бизнес среща? Или може би романтична среща? Искаш да изглеждаш стилно на работа? Харесва ти когато носиш риза да се чувстваш обгърнат с нежност? За теб е важно да изглеждаш уникален?

Ако отговора на един от тези въпроси е ДА значи си на правилното място.Твоята риза може да е изтъкана от косата на ангели и ръчно ушита на тосканските хълмове от самия Бог, но, за съжаление, ако не ти пасва като ръкавица, няма да изглеждаш добре.Именно по тази причина е толкова важно да откриеш точния размер, който ти пасва и винаги да носиш ризи в този размер, без значение какъв стил риза носиш. За да ти помогнем в това начинание сме ти подготвили няколко важни насоки как да избереш твоят размер риза.

Как да избереш риза? Яката!

Зейналата яка е ясен сигнал, че ризата ти е твърде голяма. Също така, ако яката ти стяга, трудно ти е дишаш и преглъщаш е ясно, че ризата ти е поне един размер по-малка.Обърни внимание на яката на ризата, когато я пробваш, ако когато е закопчана можеш да вкараш един пръст значи ти пасва точно.

Как да избереш риза? Ръкавите!

Модните дизайнери може понякога да експериментират с твърде дълги ръкави, но освен ако не желаеш да изглеждаш сякаш си откраднал ризата си от горила, по-добре се придържай към ръкави със стандартна дължина. Кое я стандартната дължина? Перфектно пасващата ти риза е с ръкави, които ти стигат до началото на дланите, но не е твърде широка или дълга за да ги покрива всеки път, когато си движиш ръцете.Не е важна само дължината на ръкавите, обаче, от значение е и колко са отпуснати. Препоръчително е да избираш ризи с прибрани ръкави, така че да остане пространство между ръцете и тялото ти.

Как да избереш риза? Раменете!

Дори да не си благословен с тялото на гръцки Бог не се притеснявай, защото една добре пасваща риза може да те накара да изглеждаш изключително мъжествено.Съществува трик да накараш раменете си да изглеждат възможно най-широки – ключа е мястото където ръкавите се свързват с основата на ризата. Трябва да се пада на раменната глава (най-широката точка на рамото). От голямо значение и къде точно се пада шевът отгоре на рамото ти – ако е твърде напред (падащ към ключицата ти, значи рзата ти е голяма, а ако е твърде назад – към плешката, значи е твърде малка).

Как да избереш риза? Гръдния кош!

Нищо не изглежда по-лошо от риза, толкова стегната по тялото, че копчетата са на път да се скъсат в непоносимо усилие да задържи върху теб.Увери се, че ризата ти не е твърде стегната около гръдния кош. Твърде често се случва мъжете да избират ризи, които са толкова стегнати, че едвам дишат в тях. Осен неудобни тесните ризи са и нелицеприятни.Най-важното е да чувстваш ризата около гръдния кош удобно, особено при движение на ръцете в горната част на тялото.

Как да избереш риза? Дължината!

Чести грешки при избора на мъжка риза се случват и с дължината. Наистина последните години стана модно да се носят ризи с удължена линия, но този модел не пасва на всички фигури и честно казано рядко изглежда добре.За да се увериш, че ще изглеждаш безупречно в новата си риза избери една от двете възможни дължини – ежедневните ризи са измислени да се носят отпуснати над панталоните и по тази причина тяхната дължина трябва да достига до средата на задните части. Официалните ризи, от друга страна, трябва да бъдат по-дълги – до долната страна на задните части, за да не рискуваш да се разпасват постоянно. 

0899 92 16 44 - Обадете ни се сега !