Маркови мъжки къси панталони

Времената, когато късите панталони бяха облекло само за малки момчета отминаха. Всъщност е доста мъжествено да се облечеш с къси панталони в горещото време, да не споменаваме и значително по-удобно и прохладно.Кога можеш да облечеш къси панталони?

Съществуват две основни правила относно случите, когато можеш да се облечеш с къси панталони:

  • Навън трябва да бъде горещо и околната обстановка да предразполага за носене на спортни или спортно-елегантни дрехи. Всъщност и географската ширина, на която се намираш е от значение. Например докато на Бермудските острови е прието да се носят къси панталони със спортно сако или друг тип горнище, на други места мъжките къси панталони се носят единствено за спортни дейности през най-горещото време. Например в Норвегия е забранено на обществените работници (като шофьори на автобуси/трамваий или кондуктори в общественият транспорт, да носят къси панталони. За това те носят нещо като килт – ¾ дамска пола напрактика свъшваща до средата на глезена).
  • Късите панталони са като цяло подходящо облекло за всяко друго събитие, освен бизнес среща и официална церемония или събитие.

Каква да бъде дължината на късите ти панталони?

Някои мъже се чувстват удобно с доста къси панталони и такива модни тенденции идват и отминават периодично. Официалните модни препоръки са панталона да не бъде по-къс от два-три пръста над коляното. Всящност западняците смятат, че в източна Европа мъжете могат да носят и по-къси панталони. Ти как мислиш?Препоръките до тук се отнасят за ежедневните ти къси панталони. Спортните къси панталони могат да бъдат по-къси, тъй като те се обличат с определена цел – да се движиш свободно и да елиминираш излишната топлина по време на физическо натоварване.

Колко тесни да бъдат късите ти панталони?

Модните експерти съветват мъжките къси панталони да бъдат по-скоро по тялото, отколкото широки, но не вталени. Работата е там, че късите панталони придават допълнителен обем на бедрата, а знаем, че стандарта за красива мъжка фигура е с широки рамене и тесни бедра (трапецовидна). От друга страна, ако краката ти са естествено доста тънки, можеш да заприличаш на пиле, ако се подават от обемни къси панталони.

Какъв цвят да бъдат късите ти панталони?

Цвета на мъжките къси панталони е от значение не само от гледна точка на визията, но и може да отрази настроението ти. Стандартни цветове за мъжки къси панталони са земните тонове, тъй като са сравнително неутрални и се съчетават лесно. Белият, сивият и черният цвят също отговарят на тези критерии. Останалите цветове, особено ярките превръщат мъжките къси панталонки в още по-неформално облекло, което е и по-сложно да се съчетае, но от друга страна е по-лятно и открояващо се.

Къси панталони с джобове, мотиви и различни стилове

Карго шорти или сафари шорти са модели със странични, предни и задни джобове и са подходящи най-вече за туризъм и работа навън, когато е горещо. Освен за тези дейности този тип къси панталони не са подходящи за много други случаи.Късите панталони с контрастни мотиви, приличащи на хавайски ризи, но за краката ти са подходящи единствено за плажа.

Мъжки къси панталони, които да избягваш

Къси панталони, които са твърде къси и твърде ярко оцветени ще привличат вниманието на останалите върху част от тялото ти, която не искаш да привлича всички погледи.Късите панталони за плуване са подходящо облекло единствено за дейността, за която са направени.

С какви обувки да комбинираш късите си панталони

Доста често мъжете комбинират късите панталони със сандали, но това е много неофициално облекло, подходящо за ограничен брой ситуации, като например на плажа. За по-официалните ситуации са по-подходящи обувки тип мокасини. Добре е да носиш с тях скриващи се чорапи, защото е особено грозно чорапите ти да се набиват на очи. Кецовете и платнените гуменки също са подходящи спортни обувки за съчетание с късите ти панталонки според случая.

С какви блузи да комбинираш късите си панталони

Дизайнерите съчетават мъжките къси панталони с блузи с поло, като идеята е, че придават по-умен вид. Това обаче на нас ни изглежда абсурдно, имайки предвид, че главната функция на късите панталони е разхлаждане през горещите дни.Много по-лесно и удобно е да комбинираш късите си панталони с тениска, риза или за по-хладно време тениска с риза или жилетка отгоре. Само внимавай с комбинацията на цветовете и имай предвид, че, ако късите ти панталони са едноцветни можеш да си позволиш тениска със щампа или карирана риза, но в противен случай заложи на едноцветна блуза.Прочети пълното Ръководство за мъже за носене на къси панталони на нашия БЛОГ.

089 491 6959 - Обадете ни се сега !