Маркови дамски дънки и клинове

Няма дреха, на която качеството да и бъде видно повече, отколкото на дънките и клиновете. 

Марковите дамски дънки и клинове изпъкват с качествени багрила, материи и добра изработка. Убеди се сама! 




Дънките не излизат от мода! Клиновете – също!

Дънките и клиновете са ежедневно облекло, подходящо за всички възрасти, всякакъв тип фигури и всякакъв цвят кожа. 

Вероятно няма модерен човек, който да не притежава поне един чифт дънки, а стила на дънковото облекло подхожда на всеки. Клиновете пък са супер удобни и сигурно и ти си имаш чифт два, ако не за навън, то поне за вкъщи. 

За да се увериш, че носиш наистина качествени и добре изработени дънки и клинове, които няма да се отпуснат грозно при първото носене, няма да се протрият, износят бързо или обезцветят след първото пране, VANITE Collection те подканя да си взимаш само маркови дамски дънки и клинове. При нас ще намериш нови модели на достъпни цени.


Проучвания относно произхода на дънковата материя показват, че тя първо се е появила в градовете Геноа, Италия и Ним, Франция. „Джинс“, френската дума за Геноа вероятно е произхода на думата „джинси“. В Ним са се опитали да изработят джинсов плат, но вместо това сътворяват подобна тъкан от кепър, позната ни като дънков плат (деним), чието име означава „от Ним“.

Джинсовия плат от Геноа е бил текстил от средно качество на добра цена. Плата е бил много подобен на памучния велур, с който се е славила Геноа по онова време и се е използвал за направата на работни дрехи. Военноморските сили на Геноа екипират моряците си с джинси, тъй като са се нуждаели от материя, която може да се носи мокра и суха.

Дънковата материя от Ним е била по-груба, смятана за по-висококачествена и е била използвана за облекла като работни комбинезони и гащеризони. Почти всичкия индиго цвят, използван за боядисване на плата се е извличал от индийски индиго храсти почти до края на 19-ти век. Естествения индого пигмент бива изместен от синтетична индиго боя изобретена в Германия.Използваните за подсилване на джобовете медни нитове са характерен елемент на сините дънки.

След 4 века усъвършенстване със сигурност италианците са изключителни майстори в изработката на дънкови и джинсови материи.

Въпреки че в днешно време повечето дънки се третират предварително за да не се свиват при пране, все пак са чувствителни към пране и могат да се свият още или да се обезцветят. Компанията Levi Strauss препоръчва прането на дънки до колкото е възможно по-рядко. Директора на компанията изказва кредото: „Колкото по-малко переш джинсите си, толкова по-добри стават“. Разбира се такива препоръки за избягване прането на джинсите е силно критикувано. Очевидно е, че е нужно джинсите да бъдат изпирани, но по усмотрение на потребителя е добре това да се прави единствено, когато е наистина нужно. 

За тези, които наистина се стараят да не перат джинсите си се препоръчва тяхното замразяване, за да се убият всички бактерии, които предизвикват лоша миризма. Метода не е доказано ефективен и други препоръчват да се пекат за десет минути на 120 градуса целзий. 

Когато изпирате дънките или джинсите си е важно да ги обръщате на опаки всеки път. Перете според препоръките на производителя – обикновено дънките и джинсите се перат на 30 градуса по Целзий; не се използват избелващи препарати; използва се специална програма за дънкови материи (ако пералнята не разполага с такава използвайте програма за деликатни материи); и се избягва сушенето в сушилня или дългото излагане на силна слънчева светлина.


Понеже дънките, джинсите и клиновете са спортно облекло, някои дори ги смятат за спортно-елегантно облекло са подходящи за съчетание с такъв тип дрехи. Такива дрехи могат да бъдат тениски, блузи с къси и дълги ръкави, ризи, суитчъри, пуловери, потници, тренчове и якета. 

Що се отнася до обувките обикновено дънките и клиновете се носят с ниски спортни или спортно-елегантни обувки, като кецове, но по-съвременните дизайнери съчетават тесни дамски дънки или тип Чарлстон със обувки на платформи и дори на ток. Скини дънките могат да се съчетаят и с летни или зимни боти и ботуши. А клиновете са толкова универсални, че изглеждат чудесно както с ниски, така и с високи обувки; със отворен тип обувки или във високи ботуши. 


0899 92 16 44 - Обадете ни се сега !