Маркови мъжки дънки

Мъжките дънки са универсално облекло за мъже на всякаква възраст и статут. Все пак има начин да изпъкнеш на фона на останалите с оригинални маркови дънки. Още повече в колекцията ни ще намериш само ексклузивни модели, ограничени бройки за България.Мъжки дънки от 100% памук

Това е материята, от която се изработват повечето дънкови платове. Чрез различни способи за третиране се получават долупосочените платове. Това е една много издръжлива, трудна за износване и удобна материя.

Мъжки „сурови“ дънки

Това е плат, които не е бил изпран след боядисването. Такова изпиране обикновено се осъществява, с цел материята да стане по мека и да се предотврати свиване на дрехата при следващи пранета. Този тип дънки се наричат също неанфилизирани.„Суровите“ дънки изглеждат много семпло и са оцветени равномерно, за разлика от повечето съвременни модели дънки, с които сме свикнали. При този тип дънки износения вид се получава естествено с течение на времето. Ако си от хората, които предпочитат дънките им натурално да придобият износен вид, вместо да купуваш дънки, които фабрично са изтъркани тук и там това е твоята материя. Важно е да изпереш „суровите“ дънки според препоръките на етикета преди първото носене.

Мъжки анфилизирани дънки

Този тип дънкова материя е вече изпрана преди изработката на дънките, за да не се свият при следващи пранета. Повечето дънки минават през анфилизиране преди продажба.

Оцветени мъжки дънки

Има два вида оцветени дънки – сини и всички останали цветове. Синия цвят и неговите оттенъци се придават чрез процес познат като индиго оцветяване. Сярното боядисване придава на дънките други цветове като черен, розов, сив, охра, зелен, червен и др.

Еластични мъжки дънки

При еластичните дънки, в дънковия плат са втъкани еластични синтетични влакна, като ликра/спандекс, което позволява на дънките да се разтягат. Разтегателната способност на дънковия плат ще зависи от процента еластан в състава им.

Кантовани мъжки дънки

При кантованите дънки краищата на плата се завършват чрез добавянето на ивица, обикновено в оранжев или червен цвят. Този тип дънки се смята, че е по-качествен от останалите. Най-големия производител на кантован дънков плат е Япония.

Намачкани мъжки дънки

Намачкания дънков плат е третиран специално, за да изглежда винаги намачкан.

Опакови мъжки дънки, третирани с восък

Това е дънков плат, който е третиран с восък от опаковата страна, за да стане водонепромокаем. Използва се главно за направата на чанти и други принадлежности, но някой модни дизайнери го използват и за направата на дънки.

Избелени мъжки дънки

Избелените или мраморни дънки са специално третирани с пемза, напоена с хлор, за да придобият избелен на места вид (като мрамор). След процеса по избелване, дънковата материя се изплаква обилно, омекотява и изсушава. Този ефект може да се постигне и в домашни условия, но изисква доста усилия.

Полиестерни мъжки дънки

Това е дънкова материя, към която са добавени полиестерни нишки. Полиестера предава на дънковата материя допълнителна еластичност и мекота и я прави по-издръжлива гладка и лесна за поддръжка.

Небоядисани мъжки дънки

Небоядисаните мъжки дънки са в цвят екрю – това е натуралния цвят на дънковия плат.

Екстра плътни мъжки дънки

Екстра плътните мъжки дънки се изработват от много устойчивия дънков плат, заради технологията 3в1 на изтъкаване на кепъровите нишки. Не е чак толкова здрав като платно, но е доста плътен и издръжлив. Обикновено се използва за изработката на домашен текстил, но е подходящ и за облекло. Зимните мъжки дънки могат да се изработят от такава материя.

Термо мъжки дънки

Термо дънковия плат се нарича също двоен. Той представлява дънков плат, към който е залепен слой от друг лек плат, придаващ на дънките вид на подплатени.

0899 92 16 44 - Обадете ни се сега !