Маркови дамски часовници

Дамският часовник беше един класически и изискан аксесоар, част от визията на повечето жени, но последното десетилетие сякаш го изоставихме за сметка на калъфите за смартфони. Време е да преоткриеш изтънчената сила на дамския часовник!


Предлагат се толкова много красиви дамски часовници, произведени от всевъзможни марки. Ако обаче качеството, безупречната визия и стил на дамския часовник са от значение за теб – довери се на прочутите марки.

Избора на качествен дамски часовник може да се окаже доста труден, още повече ако избираш не за себе си, а за подарък. Ето защо ние сме винаги насреща с подбор от гарантирано висококачествени, стилни и модни дамски часовници.
Ето и няколко прости стъпки, които да последваш при избора на марков дамски часовник:

Твоят избор на марков дамски часовник: индивидуалност

За разлика от господата, ние, дамите, обичаме да доизкусуряваме външния си вид с различни аксесоари, като дамски чанти и бижута. В този ред на мисли е важно при избора на часовник да имаш предвид дали той ще подхожда на стила бижута и аксесоари, които най-често носиш.

Друг важен аспект е социалните събития, в които най-често участваш. Докато един дамски часовник е подходящ за ежедневието и обикновените работни срещи, друг би бил по-подходящ за официални бизнес срещи, а трети за вечерен коктейл.

Твоят избор на марков дамски часовник: начин на задвижване

Две са главните категории дамски часовници, според начина на задвижване – механични и кварцови.

Най-лесния начин да разбереш дали един часовник се задвижва с механичен или кварцов механизъм е като наблюдаваш внимателно секундарната стрелка. Стрелките на механичните часовници се движат гладко и бързо. Това е причината повечето маркови часовници да се задвижват от механични или автоматични механизми.

Стрелките на кварцовите часовници се задвижват и спират на всяка секунда: познатия тик-так. Този накъсан начин на задвижване на секундарните стрелки на часовника допада на някои от нас повече, отколкото класическия плавен начин на задвижване на механичните стрелки.

А избора е въпрос на вкус, тъй като и двата типа задвижване са качествени.

Твоят избор на марков дамски часовник: стил и форма

Избора на стил и форма на дамския ти часовник е особено важен. Очевидно, най-популярната форма часовник е кръгла, но се предлагат часовници с всякакви ексцентрични форми. Все пак ние бихме те посъветвали да заложиш на универсалната кръгла форма, ако искаш часовника ти да подхожда на повече тоалети и ситуации.

Предлага се и голям избор на часовници за различни ситуации: спортни, елегантни и ежедневни със смарт функции.

Твоят избор на марков дамски часовник: материал

Избора на материал от който е изработен часовника е съчетан и с избора на цвят, който да подхожда на тона на кожата ти. Производителите на дамски часовници често залагат на неръждаемата стомана за изработката им, тъй като това е един класически и здрав материал. Посребрените и позлатените часовници също са популярни, като тези със златист цвят се препоръчват за дами с топъл тон.

Твоят избор на марков дамски часовник: дисплей

Докато господата често клонят към избора на часовници с голям дисплей, като показ на мъжественост, на нежните женски китки, ръце и пръсти подхождат часовници с по-деликатни дисплеи. Пропорцията е от значение и докато на една дама с фигура тип миньон би и ходил един съвсем деликатен малък часовник, една висока дама би могла да си позволи да носи часовник с по-обемен дисплей. 

Твоят избор на марков дамски часовник: кристали и скъпоценни камъни

Ако предпочетеш дизайн дамски часовник с инкрустирани кристали трябва да имаш предвид, че има три типа кристали: сапфири, плексиглас и минерали. Сапфирите са най-качествените и дълготрайни от трите вида.
Що се отнася до скъпоценните камъни – колкото по-рядък е камъка, толкова по-скъп часовника, като на върха на пирамидата са часовници с инкрустирани диаманти.

Твоят избор на марков дамски часовник: каишката

Последно остана да обсъдим избора на каишка за часовника.

Дамските часовници тип гривна са забавни и подходящи за млади момичета. Кожените каишки са по-стилни и винаги модни и елегантни, подходящи за всяка дама. Трябва да внимаваш цвета и стила на кожената каишка да съвпада с останалите елементи на облеклото ти. Винаги можеш да се снабдиш с няколко различни каишки за часовника си, за да разнообразиш стила си. 

0899 92 16 44 - Обадете ни се сега !